Шокиращо! Жив червей в прясно месо от "Кауфланд"!

Това е повод за всички потребители на големите хипермаркети да се замислим: какво ядем?

Шокирана клиентка откри в месо, купено от Кауфланд, не какво да е... а червей.

Това е повод за всички потребители на големите хипермаркети да се замислим: какво ядем? Защото освен "най-евтиното", се оказва и най-вредното. Прочетете разказа й, в който няма редакторска намеса, и бъдете внимателни каква храна консумирате!


Не знам дали за добра или за зла участ се случи точно на мен. В сряда, 11 декември, купихме от “Кауфланд” в Бургас около 300 гр. телешки шол, който обикновено после разделяме на порцийки и го замразяваме за децата. Вкъщи го прибрах в хладилника, така както си беше в пликчето,  и на следващия ден вечерта съпругът ми го извади, за да отреже две резенчета за вечерята на малките и да замразим останалото. И от пликчето, заедно с месото изпадна едно тънко, червено, кръгло и съвсем живо червейче, дълго около 3 см! Дори на снимките е в различна поза, защото с въртеливи движения и явно постоплено, бързо се придвижаше към месото, докато се опитвах да го снимам.

Естествено, месото не го изядохме (май дори не ми се яде месо за известно време), и на следващия ден подадох сигнал  на телефона на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).  Пределно ясно ми е също така, какво понякога се крие в храните, които ядем и купуваме, дори когато четем етикетите или се доверяваме на известни марки и производители. Дори съм писала по въпроса в статията за българските бебешки пюрета.

Но все пак се питам, редно ли е в телешки шол, купен от витрината за прясно месо на “Кауфланд” на цена 15, 99 лв. за кг., да има точно 3 (да, три!) вида антиоксиданти – аскорбинова киселина, натриев аскорбат и натриев цитрат?!  (забелязах го чак на етикета на пликчето). И като “бонус” – голям жив паразит! Какъв контрол всъщност минават храните, които после купуваме? Какво месо ядем?  И на кого вече може да имаме доверие, след като една толкова голяма и известна верига ни продава подобна стока?