Ремонтират изцяло кръстовището при Руски паметник

Кръстовището при Руски паметник ще бъде изцяло ремонтирано през следващата година, съобщи зам.-кметът по транспорта Любомир Христов

През есента Столичната община направи анкета на сайта, в която попита гражданите дали да се запази паважът, или да се положи асфалт.

В допитването са се включили над 5 хил. души, от които 64% са поискали асфалт.

„Експлоатационното състояние на площада е тежко“, заяви Христов и добави, че е предвидена смяна на канална инфраструктура, водопровод, тръбна мрежа за електрически кабели, ново улично осветление, велотрасе и преместване на трамвайното трасе към страната на бул. „Скобелев“, съобщава агенция „Кросс”.

Капиталовата програма за 2014 година включва и ремонтът на бул. „Цариградско шосе“ в участъка „Г. М. Димитров“ – бул. „Ал. Малинов“ и на бул. „Сливница“ в частта около Захарна фабрика, заедно с надлеза над жп линиите.

Предвиден е и ремонт на булевардите „Арсеналски“, „Никола Мушанов“ – от бул. „Възкресение“ до ул. „Житница“, „Овча купел“ и на ул. „Г. С. Раковски“ между бул. „Княз Ал. Дондуков“ и ул.

„Козлодуй“.Рехабилитацията на бул. „Братя Бъкстон“ от бул. „Тодор Каблешков“ до бул. „Цар Борис III“ е пред завършване.

Христов припомни, че се очаква да започне строителството на кръстовището на две нива при Лъвов мост и да приключи изграждането на двете естакади – при Семинарията и на кръстовището на бул. „Акад. Иван Гешов“.

Общо 123,8 млн. лв. са предвидените инвестиции в изграждане, основен ремонт и рехабилитация на улици от първостепенна мрежа, парите за второстепенните трасета са 6,5 млн. лв.