Край на мирния протест - следват радикални действия на 10 януари

Събитието е създадено от Явор Никифоров

Тържествено приключване на мирните протести обявиха недоволни от правителството във социалната мрежа фейсбук.
Събитието е създадено от Явор Никифоров, който е едно от лицата на протеста в последните месеци, а избраната дата е 10 януари.
"Да, има аналогия със събитията от 10 януари 1997-а. Крайно време е да повторим тази светла дата в българската история. Явно това правителство няма да си отиде по нормалния начин и за съжаление трябва да се действа по-твърдо. Българите се събуждат. мисля, че ще се съберат достатъчно хора, за да бутнем това вредно за страната управление", каза Никифоров, който е обявен за учител на годината за 2013-а. На 10 ноември преди 17 г. протестиращи срещу правителството на Жан Виденов, предвождани от опозицията, щурмуваха парламента. По-малко от месец след това Николай Добрев върна мандата за съставяне на правителство от БСП и така социалният мир бе запазен.

В средата на ноември Никифоров бе задържан от полицията пред парламента по време на един от протестите срещу правителството. Вчера той обяви, че въобще не го притеснява дали отново ще бъде закопчан. Признава обаче, че се притеснява от ескалиране на напрежението и агресия към униформените, които охраняват властта. На последния протест на 26 декември младежи мятаха димки срещу полицаите пред НС.

От "Протестна мрежа" пък обявиха, че планират митинг навръх Нова година пред МС.