При кои пози се забременява най-лесно?

Ако искате да забременеете, много важно е да уцелите правилните дни, но и да правите секс в необходимите пози. Експерти смятат, че трябва да правите секс в пози, при които се задържа за по-дълго време спермата в тялото на жената.
Мисионерска поза
Тя се счита за най-подходяща по няколко причини. На първо място позата позволява най-дълбоко проникване. Следователно спермата се намира в непосредствена близост до матката. Също така, когато правите секс в мисионерката поза, няма как спермата да изтече.
Кучешка поза
При тази поза, също както при мисионерската, спермата получава непосредствен достъп до шийката на матката. В случай, че тази поза ви е неудобно, друг вариант е двамата да легнете рамо до рамо. Не забравяйте да се насладите и на времето и след секса – останете легнали за известно време.
Позициите, които са неподходящи за зачеване са, когато правите секс прави, седнали или когато жената е отгоре. Тези пози пречат на сперматозоидите да останат за дълго във вътрешността на вагината.
Лекарите препоръчват докато правите секс да поставите възглавница под бедрата си, за да наклоните таза си в позиция, която да запази спермата по-дълго време.