Любопитно – хороскоп на маите

Вижте какъв знак сте според рождената си дата

От 26 юли до 22 август е било времето на родените под знака на Прилепа. Той е водач и лидер, глава на семейството. За него справедливостта е на първо място. Следва го знакът на Скорпиона (23 август – 19 септември). Приликите между познатата зодия и тази, на маите, е направо поразителна. Според техните вярвания Скорпионите са отмъстителни, но обичат и да показват чувствата си. До 17 октомври властват Елените.
Подобно на животното, на което е кръстен знака, хората родени в тези дни са мили и отзивчиви. Внимавайте как общувате с тях, защото са и твърде раними. Най-много бели очаквайте от Совите (от 18 октомври до 14 ноември). Те не обичат правилата и се опитват да ги нарушават във всеки един момент. Следва ги знака на Пауните (15 ноември – 12 декември). Това са хора, които са изтъкани от гордост. Но притежават и невероятна красота, което има дава големи предимства в любовта. До 9 януари продължава времето на Гущерите. Ако сте родени в тези дни, значи предпочитате спокойствието и личната свобода и сте готови да се отдалечите дори от най-близките си хора или най-веселите компании.
Онези, които най-често сменят любовната си половинка обаче са Маймуните

(10 януари – 6 февруари). Обикновено са честни и признават, че поредният мъж или жена в живота им са им омръзнали. Тяхна противоположност са Ястребите, родени в периода от 7 февруари до 6 март. Най-ценното за тях е запазването на домашния уют. Идеалисти са дори до крайности. Ягуарът (7 март – 3 април) пък е истински диктатор в семейството си. За него единствената цел е властта. До 1 май е времето на Лисицата. Маите са приемали родените под този знак за добри и любящи приятели, родители или половинки. Лисиците рядко си изпускали нервите и предпочитали да помислят преди да отвърнат на атаката. Подобно на Лъва в нашия зодиак, Змията (2 май – 29 май) при маите е била считана за онзи огнен знак, който държи на кариерата и развитието си. Най-ранимите и невинните в астрологичните карти на древното племе били Катериците (30 май -26 юни). Винаги са готови да пренебрегнат дори себе си – заради приятелството или любовта. Последният период – от 27 юни до 25 юли е отреден на Костенурките.
Те са бавни, подобно на животното, дало име на зодията. Не обичат да започват каквото и да било, така че ако искате нещо от тях – вие направете първата крачка. Те с удоволствие ще тръгнат след вас.