Зелена кампания за бъдещето

Стара Загора Лайф

24-01-2014, 12:29

Снимка:

библиотека „Родина" Стара Загора

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Библиотека "Родина"отваря старозагорското наследство

Старт на Национален конкурс за есе 2014

Дават нов живот на най-пострадалите от влиянието на времето книги в библиотеката

Служителите и доброволците от библиотека „Родина"инициират кампания за ежемесечно събиране на хартиени и пластмасови отпадъци за рециклиране, която  ще се реализира от януари 2014 г. до март 2015 г. (когато ще се чества 155-годишнината на библиотека „Родина"). Акциите ще се обявявaт за всеки последен петък и събота на текущия месец. Идеята е със събраните средства да се реставрират и консервират най-пострадалите от влиянието на времето екземпляри от колекциите Краезнание и Редки и ценни документи на библиотеката.
Кампанията е част от „зелената политика" на Община Стара Загора и подкрепена лично от кмета Живко Тодоров и председателя на Общински съвет Емил Христов. Реализацията е с активното партньорство на общинска администрация.
Надяваме се, че ще намерим съмишленици във всички общински структури, образователни и културни институции в Стара Загора и заедно ще работим за устойчиво съхраняване на приза „Зелен град".

Първа акция : 31 януари 2014 г. – 9.00 – 18.00 ч.
1 февруари 2014 г. – 9.00 – 13.00 ч.
Очакваме Ви на следните адреси:
Библиотека „Родина", бул. Руски 17
Библиотека „Захарий Княжески", бул. Руски 44
Детски отдел, ул. Българско опълчение 69
Филиал "Димитър Благоев", бул. Патриарх Евтимий 176
Филиал „Августа Траяна", ул. Августа Траяна 1

Донесете хартия и чисти пластмасови отпадъци за рециклиране!

Кампанията ще се реализира с активното участие на всички служители от библиотеките и доброволците от Центъра за работа с доброволци към библиотека „Родина", част от мрежата на Национален алианс за работа с доброволци.
Екипът на библиотека „Родина" и Центърът за работа с доброволци към библиотека „Родина", който е част от мрежата на Национален алианс за работа с доброволци, споделят идеите за опазване на околната среда и се гордеят, че живеят в Стара Загора, два пъти носител на приза „Зелен град" от Националната кампания „Зелена България". Амбицията ни е да работим за екологичната грамотност на гражданите, за предоставяне на необходимите екологични знания и култура на децата и младежите, защото от решаването на проблемите за взаимоотношенията между човека и природата зависи нашето и тяхното бъдеще.