Викове "оставка" посрещнаха Станишев в Бургас

Новините

25-01-2014, 14:03

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Червените в Бургас искат Станишев за водач на листата

Лидерът на БСП застава зад "Странджа" и неглижира студентите

"Никой на никого не е давал ултиматуми. Хората, които застават зад инициативата АБВ, трябва да чуят гласа на партията или -  имаме си Устав и ръководството на БСП и Контролната комисия ще трябва да  го спазят". Така коментира в Бургас лидерът на БСП - Сергей Станишев отношенията и създалото се напрежение между столетницата и новото движение на Георги Първанов - АБВ.

Пред журналисти Станишев коментира и исканията на продължаващите окупацията на Софийския университет студенти с думите: "Част от исканията, които видях в медиите, са нелепи и не мисля, че са обърнати към правителството или пък към парламента".

В Бургас лидерът на социалистите пристигна по повод XIX общинска конференция, на която се разглеждат местните номинации на социалистите за изборите за Европейски парламент през май. При пристигането си пред драматичния театър в града "Адриана Будевска" обаче той беше освиркан от група граждани, някой от които държава и плакати "Мафия" и "Предател".
След гласуването преди дни на местните социалисти за кандидатурите за европарламента стана ясно, че бургаските структури на партията залагат най-много на Станишев, а веднага след него по брой събрани гласове от наминациите се нарежда евродепутатът от Бургас Маруся Любчева. Останалите имена подредени в номинациите са предимно популярни лица от челвената партия.