Пътищата проходими, но заледени. Внимавайте!

Магистрала "Тракия" е затворена в участъка Бургас - Зимница

Заледяването на определени участъци в цялата Бургаска област създава сериозни проблеми за предвижването на леки автомобили и влакове.

Заради натрупания сняг автомагистрала “Тракия” е затворена в участъка от Бургас до пътен възел Зимница.

Както BurgasUtre писа още вчера обледяванията по контактната мрежа станаха причина за затруднено движение на влаковете между Айтос и Стралджа. Някои пристигат със закъснение, а за влакове в железопътния участък Зимница – Бургас е създадена организация за превоз на пътниците с автобуси.

Обледяването стана причина и вчера сутринта и днес в 7.00 часа да бъдат отменени полетите Бургас - София, съобщават от летището. Там се извършва почистване и обработка на писата за да могат планираните полети да продължат нормално.
В три квартала на Бургас и в цялата община Руен учебните заведения днес няма да бъдат отворени, заради липсата на електричество това са с. Рудник, с. Черно море, гр. Българово, кв. „Сарафово”, кв. „Банево” и кв. „Крайморие”.

Очаква се и тази вечер в Бургас да бъде особено заледено и опасно за придвижване, въпреки взетите мерки. От община Бургас съветват жилетите да не предприемат пътувания, ако не се налага по спешност, както и да използват градски транспорт, вместо лични автомобили.