ГЕРБ подкрепи предложението на Плевнелиев за референдум

Политика

29-01-2014, 21:10

Автор:

Мирослава Александрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Плевнелиев ще предложи референдум по време на европейските избори

Очевидно е, че в сегашния си състав, това Народно събрание не е в състояние да реши в интерес на българските граждани подобни спорове

Право на президента е да предложи на Народното събрание провеждане на национален референдум.

Няма нищо по-демократично от това държавният глава да постави конкретни въпроси и да получи отговорите от българските граждани по толкова спорни теми от изборния процес, се посочва в позиция на ГЕРБ по повод предложението на президента Росен Плевнелиев за провеждането на национален референдум.

 Очевидно е, че в сегашния си състав, това Народно събрание не е в състояние да реши в интерес на българските граждани подобни спорове. Управляващото мнозинство на всяка цена се стреми чрез нови процедурни изборни хватки да изработи такъв Изборен кодекс, който да послужи единствено за нечестна победа на управляващите коалиционни партньори БСП, ДПС и Атака.

ГЕРБ ще подкрепи предложението на президента Росен Плевнелиев за провеждането на национален референдум по поставените въпроси. Призоваваме ръководството на Народното събрание във възможно най-кратък срок да внесе предложението за обсъждане в пленарна зала и чрез приемане на решение за провеждане на референдум да докаже привидната ангажираност на управляващата Тройна коалиция на БСП, ДПС и Атака към исканията на българските граждани. В същото време, от ГЕРБ очакваме от българските граждани широко участие в референдума, за да гарантират сами правата си и да намалят максимално влиянието на купения вот и задкулисието в българската политика.