И затлъстяването е заразно

Британски учени твърдят, че затлъстяването е заразно. По-конкретно – заразни са хранителните навици, защото много лесно усвояваме хранителните навици на хората, с които сядаме на една маса, пише cross.bg.
Според експерти от Университета на Ливърпул , хората много силно се влияят един от друг не само за модата и мисленето си, но и за това какво да ядат. Тезата си британските специалисти са потвърдили, докато са проучвали 15 изследвания, посветени на поведението на хранене.
Ако ваш приятел или колега е на диета и внимателно следи с какво точно се храни, и вие ще правите абсолютно същото. И обратното – ако ваш близък по цял ден се тъпче със сладкиши, вие също ще станете като него, посочват учените.
Те са категорични, че обкръжението ни оказва влияние и върху количеството храна, което поглъщаме. В хода на изследването участниците започнали да ядат повече, ако някой им каже, че порцията на останалите е много по-голяма от тяхната.
За съжаление лошите хранителни навици бързо и лесно се копират. Така че внимавайте с диетата си и не гледайте какво ядат хората около вас, съветват британските специалисти.