Правителството толерира проекти на БСП и ДПС общини

Мисия Добрич

06-02-2014, 09:43

Снимка:

facebook

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Не одобриха проектите на Добрич и Каварна

11 проекта oт област Добрич са получили одобрение на този етап от Правителството по публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите". Те са на обща стойност над 13,3 млн. лева. Видно от справката, публикувана на страницата на Областна администрация, че одобрение не са получили проекти единствено на община Добрич и община Каварна, съобщи ИА Добруджа..
Припомняме, в Областна администрация Добрич бяха депозирани общо 17 проекта, предложени от осемте общини и от Областно пътно управление. Те бяха на обща стойност почти 40 млн. лв. Само трите проекта на община град Добрич бяха на стойност 15 милиона лева.
Община Тервел е с най-много проектни предложения, които ще получат финансиране от Министерски съвет. Четири са одобрените проекти, които са на стойност почти 1,9 млн. лева. Най-мащабният от тях е за рехабилитация на градската среда в гр. Тервел. Останалите са за Рехабилитация на улици в селата Жегларци и Зърнево.
Община Тервел ще получи и средства за Изграждане на медицински кабинети в две средищни училища в с. Нова Камена и с. Коларци. Най-много пари – 3,750 млн. лева, правителството отпуска за проекта на община Генерал Тошево за реконструкция централния градски площад, междублокови пространства, улична мрежа, тротоари и улично осветление в гр. Генерал Тошево (1-ва фаза). Община Балчик ще получи над 3,6 млн. лева за рехабилитиране на пътния участък от Дропла до Сенокос.
Община Добричка ще бъде подпомогната финансово за реализацията на два проекта на стойност почти 1,5 млн. лева. Те са за благоустрояване и рехабилитация на улици в населените места на община Добричка, като 1/3 от парите ще са за улиците в с. Бенковски.
1,5 млн. лева е стойността на проекта на община Крушари за преустройство на незавършен учебен корпус и салон за физкултура на училище "Христо Смирненски" в с. Крушари и пристройка на плувен басейн (1-ва фаза). Община Шабла ще получи средства за ремонт на тротоари по две улици в град Шабла.
От разпределението на целия ресурс от 500 млн. лв. от новата инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите" става ясно, че общините взимат 289 млн. лв. за реализацията на 392 проекта, а министерствата 211 млн. лв. за 13 проекта.