БСП, ДПС и Атака се опитват да прикрият грандиозния скандал със съпругата на Станишев

За пореден път името на България е компрометирано в международен план

ПП ГЕРБ изразява силното си възмущение от опитите на управляващата Тройна коалиция БСП, ДПС и Атака да прикрие грандиозния скандал със съпругата на председателя на БСП и ПЕС Сергей Станишев – Моника Станишева.

Докато в българското Народно събрание управляващото мнозинство отвлича вниманието, чрез фабрикуване на изкуствени скандали и жълтини, в Европейския парламент вече публично и на висок глас се поставят въпроси лично  на председателя Мартин Шулц  за обстоятелствата около отпуснатите 60 000 евро на фирмата на съпругата председателя на ПЕС Сергей Станишев – "Актив груп". В следствие на този европейски скандал, за пореден път името на България е компрометирано в международен план, а констатациите от доклада на Европейската комисия за корупцията у нас се потвърждават. На този фон е срамно и неадекватно мълчанието на управляващите в България, които се опитват да заровят глави в пясъка като политически щрауси. Подобно гузно мълчание е недопустимо, докато скандалът се разраства с пълна сила на европейско ниво.
ПП ГЕРБ настоява за незабавно и пълно разследване от специална парламентарна анкетна комисия на фактите и обстоятелствата около отпуснатите европейски пари на фирмата на Моника Станишева. Фамилия Станишеви са длъжни да отговорят публично защо фирмата на съпругата на председателя на ПЕС Сергей Станишев е възстановила парите на Евроепйския парламент, ако всичко по проекта е било изрядно. Трябва да стане ясно още – след като госпожа Станишева е направила писмено изявление, в което е отрекла за съществуването на конфликт на интереси, което очевидно е невярно изявление, дали при това обстоятелство е на лице извършено престъпление. Ако по този скандал останат дори най-малки съмнения за конфликт на интереси или търговия с влияние, Сергей Станишев трябва да понесе пълна отговорност за този очевиден корупционен скандал, в който замеси името на България, и да подаде оставка от всички заемани политически постове. И тъй като скандалът не засяга само БСП и ПЕС, а България като страна - членка на ЕС, правителството на БСП, ДПС и Атака също трябва да понесе политическа отговорност за този европейски скандал и да подаде незабавно остaвка.