Най-лесните сладки за Св. Валентин!

Подготовката за романтичния празник може и да не отнема много време и усилия

Празникът на влюбените наближава и повечето половинки вече планират как да зарадват човека до себе си. Ето един съвет от нас: скъсете времето за подготовка и готвене и удължете това за някои по-приятни удоволствия...

И все пак - лесните рецепти могат да бъдат също толкова оригинални и на вид, и на вкус. Истината за гениалните съчетания се крие в простотата на съставките. А в тази рецепта, публикувана от сайта eHow.com, те са само 3!.

Вижте рецептата за тези лесни, сладки и вкусни бутерсърца (вече издадохме първия необходим продукт), разгледайте визуалните инструкции в нашата галерия и можете да се отдадете на експерименти.


Бутерсърца за Св. Валентин

Необходими продукти:


1. Бутер тесто (или тесто за пай)
2. 1/2 ч.ч. меко крема сирене
3. 3 с. л. ягодово сладко

Начин на приготвяне:

Стъпка 1: Смесете добре крема сиренето и сладкото от ягоди (може и с миксер на ниска степен).
Стъпка 2: Разточете тестото на силиконова дъска (за да не залепва, без да се налага да поръсвате с брашно) и оформете с форма за сладки четен брой сърца.
Стъпка 3: Преместете сърцата на хартия за печене. С малка лъжичка сложете от сместа в центъра на половината от тях и леко притиснете с дъното.
Стъпка 4: Потопете пръст в хладка вода и притиснете сърцата по краищата, за да залепнат добре техните "капачета". След това поставете "капачето" на всяка сладка и нащърбете с вилица - за да залепнат още по-добре и да изглеждат ефектно.
Стъпка 5: Печете 7-8 минути на температура, посочена в указанията за тестото. Иначе казано - до зачервяване.
Стъпка 6: Нападайте!

Бонус съвет: Както е с всяка лесна рецепта, и тази търпи всякакви творчески промени с продуктите и пропорциите. Единственото, за което трябва да внимавате, е да не направите плънката твърде рядка, защото рискувате да остане по пергаментовата хартия, вместо в сладките.

 

Вижте рецептата стъпка по стъпка в нашата галерия