Стотици от цяла България на крак за най-големия протест срещу мюфтийството

Протестът започва в 9 часа пред паметника на Съединението в Пловдив

Стотици футболни фенове от цялата страна ще протестират в Пловдив утре сутрин. В Окръжен съд започва делото на Главно мюфтийство срещу община Пловдив. Мюсюлманите претендират за четири имота в града – Чифте баня, турските гробища, паркинга на съда и парцел с къщи при Водната палата.

Привърженици на най-големите футболни отбори у нас отправиха призив да се съберат, за да защитят общинските имоти.

Фенските фракции в Локо (Пд), обединени под името "Лаута Арми", отправиха апел към всички свои съмишленици да дойдат утре сутринта пред паметника на Съединението. Там в 9,00 часа започва протестът на привържениците срещу мюфтийството.

За целта от агитката на Локо направиха специален монтаж на снимка на паметника, за да призовават своите колеги.

Plovdivutre.bg публикува и текста за въпросното събитие без редакторска намеса:

Братя, трябва да въстанем всички заедно в една непобедима армия... за БЪЛГАРИЯ!

Дошло е време да загърбим нашите противоречия, както и нашите клубни, политически и човешки вражди, за да можем да помогнем на България. Намериха се институции и болни мозъци, които искат да реставрират османската власт в България отхвърлена с цената на столетни борби, кръвопролитни войни и хиляди жертви.

В България са заведени повече от 80 дела от страна на Главното мюфтийство с абсурдни претенции за получаване на държавни и обществени сгради, и други имоти, земи, гори. Това е грубо посегателство върху историческата памет на нашия народ, върху нашата национална съвест и достойнство.

Намериха се и продажни магистрати, които вече подариха старата джамия в Карлово на Главното мюфтийство, което ще я открива отново като действащ мюсюлмански храм.

От полицията съобщиха, че утре в града се очаква временно затруднение на движението. От 9.30 часа до 11.30 часа е възможно да бъде спряно движението по бул. "Шести септември" в отсечката между бул. "Руски" и бул. "Цар Борис ІІІ Обединител" заради организирани протестни действия. Автомобилният поток ще се пренасочва от полицейски служители по обходни маршрути.