Акулите ще искат обезщетение от Венци Христов

Спорт

08-02-2014, 11:28

Снимка:

Пресслужба Черноморец

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Чрез своя адвокат футболистът вече е обжалвал пред Върховния касационен съд (ВКС), решението на бургаския съд

Бургаският окръжен съд като втора инстанция потвърди решение на районния от лятото, че нападателят е разтрогнал неправомерно договора си с Черноморец – пише „24 часа”. 

Христов, който чака трансфер от Берое в ЦСКА, разтрогна по вина на Черноморец през миналата зима с мотива, че не е получил три заплати за октомври, ноември и декември. Според хора от кухнята на "акулите" националът бил адски недоволен от отношението на треньора Димитър Димитров-Херо. Тогава Арбитражната комисия към БФС отсече, че договорът на играча се прекратява по вина на Черноморец.

Чрез своя адвокат Венци Христов вече е обжалвал пред Върховния касационен съд (ВКС), който ще се произнесе окончателно по казуса. "На този етап не сме подавали молба до БФС за спиране правата на Христов, но ще си търсим обезщетение", е признал изпълнителният директор на Черноморец Пламен Киряков.

Днес от 14 часа на Кампуса Черноморец ще изиграе поредната си контрола в подготвителния период, в която се очаква да вземат участие новите играчи, подписали договори с клуба, както и няколко от играчите, на които ще бъде даден последен шанс да се докажат в пробите. Съперник на акулите ще бъде тимът на Добруджа.