Вдъхновено от зимата - пренесено вкъщи

Блогърка от Пенсилвания показва как лесно да си направим оригинален аксесоар за дома

Женските блогове са неизчерпаем източник на добри идеи и оригинални хрумвания. В случая попаднахме на личната страница на домакиня от Пенсилвания, САЩ, която показва стъпка по стъпка как претворява вдъхновението си от природата в нещо красиво за дома.

Докато щатът все още разчиства падналите дървета и електрически стълбове, а електрическите компании се стараят да пуснат колкото е възможно по-бързо тока на гражданите, тази любителка шивачка си е намерила далеч по-приятно занимание…

„И така, за пореден път имахме снежен ден. Отидох в стаята си за шиене и реших да я поразчистя”, пише тя в блога си.

„Натрупах изрезките плат и ги подредих по цветове, след което изхвърлих всички малки парченца, които не си струва да запазя.”

„Бях наградена от няколко добри парчета, които нарязах и отделих настрани. Обичам, когато става така!”

Стъпка по стъпка, блогърката показва как от купчина изрезки плат може да се сътвори интересно изделие. Основен инструмент: шевна машина.

Стъпка 1: Тя свързва няколко правоъгълни парчета плат, чиито цветове са в тон, и ги пришива към твърда вата.
Стъпка 2: Подрежда върху получилата се основа дизайна, който си е избрала – ваза с цвета, в случая.
Стъпка 3: Започва да пришива отделните елементи, започвайки от стъблата и продължавайки последователно със зелените листа, цветните лица и вазата (тя трябва да покрие стъблата). По средата на всяко получило се цветенце пришива кръгло парче зелен плат – за да имитира тичинките и да скрие някои неща от шева.
Стъпка 4: Обримчва страните на изделието със зигзагообразен шев.
Стъпка 5: Изделието е готово. Лице на декоративна възглавничка, красива калъфка или друг вид аксесоар за дома – вие решавате!

 

Вижте как да си направите този оригинален аксесоар в нашата галерия