Започна извънредното заседание на българските превозвачи

Очаква се то да помогне за разрешаването на ситуацията на турската граница

Планираното за днес извънредно заседание на УС на Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътищата (АЕБТРИ) вече започна, предаде Агенция "Фокус". То беше свикано вчера от председателя на сдружението Георги Петърнейчев по повод ситуацията на българо-турската граница, която продължава вече повече от 10 дни.

Целта на срещата е да се обсъдят параметрите на самата ситуация и да се потърсят решения по отношение на диалога с турската страна. Една от идеите беше браншовото сдружение да се координира с ресорната агенция - ИААА. Изпълнителният директор на "Автомобилна администрация" Димитър Ганев обаче не успя да присъства на заседанието, тъй като има среща с представител на турското посолство, на когото по-късно днес ще връчи обещаните разрешителни, допълва агенцията.

 

На срещата не присъства и транспортният министър Данаил Папазов, а МТИТС е представено от неговия заместник Антон Гинев.


Междувременно късно снощи българските превозвачи взеха временно решение да отложат планираната блокада на южната граница, която те се заканиха да организират заради проблема с еднократните разрешителни за превози, информира Нова телевизия. Засега те се отказаха от намерението си, след като стана ясно, че ще се проведе среща между властите на България и Турция по спорния въпрос.


Решението от бранша взеха на извънредно заседание на Съюза на международните превозвачи. Готовност за протест по пунктовете все още имат част от малките превозвачи.