Освободиха тайно брата на Рачков

Не казва за доларите менте

Петър Рачков, който бе задържан за едно денонощие заради афера с фалшиви банкноти, вече е у дома си. Вчера той бе открит на домашния си адрес, но отказа да представи своя версия за случилото се, което го прати в полицейските сводки.

Братът на известния актьор Димитър Рачков бе заедно с баща си и приятел, който се представи като Иван, в работилничка в партера на блока, пише "24 часа". Петър живее на 4-и етаж заедно с второто си семейство.

Много е разстроен от оповестеното в медиите, не иска да се среща с никого, каза приятелят Иван. Води се разследване, когато приключи, всичко ще стане ясно, дотогава няма да говорим, каза бащата.

Според съседи апартаментът, в който в момента живее Петър, е наследствено жилище на жена му. Нейните родители са имали къща на бургаската ул. "Македония", на чието място е издигната кооперация. Именно при претърсването на това жилище полицаите са намерили 10 фалшиви банкноти по 100 долара и още 2 - по 50 долара. По време на акцията в дома са били още жена му и детето им, което е на около 3 г.

Почти не говорят с хората от квартала, не знам какво работи, но известно време в двора, който също е тяхна собственост, бяха паркирани няколко таксиметрови коли, разказа съсед. 

В квартала знаят, че Петър е брат на Димитър Рачков, но никога не са виждали известния актьор тук.
Според полицията с фалшиви банкноти с игралната зала в центъра на Бургас е пробвал да плати друг мъж, на 20 г. По-късно стана ясно, че той се казва Виктор Вачев. Според профила му във фейсбук е студент от Бургаския свободен университет и е на квартира в морския град.