ДАНС държи в зависимост депутати?

Службите в България нерегламентирано информират организираната престъпност

Против съм ДАНС да определя политическия живот в страната и да казва кой да напуска парламентарна си група и какво да прави след това. Поне трима депутати от РЗС бяха притискани да напуснат. Депутатите са държани в зависимост, някои са сътрудници, а на други са предлагани пари“. Това заяви пред bTV лидерът на РЗС Яне Янев.

„Ако се разбере и докаже, че в страна-членка на ЕС депутати са действащи сътрудници на ДАНС ще стане безпрецедентен скандал. Това е тенденция и практика, опасна за сигурността“, допълни той.

По думите му службите в България по нерегламентиран начин продължават да действат и да информират организираната престъпност.
''Спецслужбите влияят и на развитието на политическите процеси в страната. Аз съм убеден, че определени депутати са действащи сътрудници на агентурата. Те са четирима“, категоричен е Янев.

Лидерът на РЗС отказа да ги назове поименно, за да не наруши закона.
Той показа заповед от Министерство на финансите, подписан от финансовия министър Петър Чобанов и показващ издръжката на всеки един народен представител.

Според Янев, субсидията не трябва да е за народен представител, а за политическата партия. Той поясни, че това е своеобразен ценоразпис. РЗС няма нито един народен представител, но получава субсидия на брой гласове, даде пример Яне Янев.

„БСП и ДПС действат като икономически и мафиотски структури, което е много опасно. Тези неща много скоро ще станат ясни на обществото“, заключи Яне Янев.