Няма да има общинска конференция на БСП на 1 март

Местните социалисти искат отчети и избори в общинската организация

Без продължение остава 46-та редовна партийна конференция на Общинския съвет на БСП в Стара Загора, която се състоя на 25 януари. Тогава бе взето решение конференцията да продължи на 1 февруари. Впоследствие датата бе преместена за 1 март.

На заседание на Общинския съвет на БСП, проведено късно снощи обаче бе решено, че такова няма да има и на новата избрана дата. Исканият дневен ред - сваляне на доверието от ръководството на общинската организация, крие в себе си сериозни рискове за легитимността на взетите решения и възможността за тяхното обжалване.

"Заседание на конференцията при такъв дневен ред е най- краткият път към дълбоко разцепление в общинската партийна организация", гласи решението.

Освен това общинският съвет на БСП в Стара Загора предлага на Националния съвет на партията да насрочи пълен цикъл отчети и избори в общинската организация. Общинският съвет на БСП - Стара Загора  се обедини около становището, че приоритетна задача на партийната организация в следващите три месеца е подготовката и доброто представяне на изборите за Европейски парламент на 25 май 2014 г.

На 8 февруари делегатите на 48-ия конгрес на БСП  подкрепиха тезата, че е време страницата АБВ да бъде затворена. ”Ако действията на АБВ обслужват ГЕРБ и са във вреда на БСП, то искането на смяна на ръководството от страна на група хора точно в този момент е неподходящо", се казва в позицията на общинския съвет на БСП в Стара Загора.