В ДФ “Земеделие” има хаос, интимни връзки, интриги и уволнения

Шефът на Държавен фонд „Земеделие” и неговият заместник живеят на семейни начала - за интимните връзки във фонда предупреди бившият депутат Яне Янев. Той изпрати отворено писмо до министъра на земеделието Димитър Греков с предупреждение за възникналия конфликт на интереси в най-голямата разплащателна агенция на България.

В „Здравей, България” Янев отбеляза, че е получил отговора на земеделския министър още същия ден, но този на ръководството на фонда закъснял. „Така отговарят гузни хора. Те знаят, че няма как да излязат от този капан, който сами са си направили”, коментира Янев.

„Проблемите са много сериозни. Поставен е на риск административният капацитет на фонда. Уволнени са хора, други се чудят къде да се дянат, защото е направена атестация, с която са понижили около 50 служители”, разкри лидерът на „Ред, законност, справедливост”. 

„Във фонда има пълен хаос. Ръководството се занимава основно с интриги. Проблемът е свързан и с липсата на синхрон и комуникация между регионалните структури централата”, алармира още Яне Янев, според който управляващите фонда не служат на земеделските производители и държавата, а на корпоративни интереси.

В отвореното си писмо Янев твърди още, че разговори на министъра на земеделието са записвани тайно по време на неформални срещи със служители на ДФ „Земеделие”. Записите били дело на ръководството на фонда.

„В Министерството на земеделието цари параноична атмосфера. Всички знаят, че в ДФ „Земеделие” се правят неща, на които земеделският министър не може да повлияе”, заяви председателят на РЗС в коментар по този въпрос.

Янев отрече обвиненията, че е агент на службите. Обяснява си ги с това, че е неудобен. „Не съм свързан с никоя българска служба”, каза бившият народен представител в коментар на обвиненията на Николай Колев - Босия, че е агент с псевдоним „Хлапето”. Смята това за атака заради фактите, които изнася за фонд „Земеделие”.