Бургас бори евровота с Ивелина Василева

Бургас ще бори евровота с бившия зам.-министър Ивелина Василева. Това решиха делегатите на конференцията на ГЕРБ. Кандидатурата на Василева бе единствената издигната за листата за членове на Европейския парламент. В нейна подкрепа гласуваха всички 115 делегати присъствали на партийната конференция, която се провежда в момента в концертната зала „Иван Вулпе” в морския град.
Ивелина Василева оглавяваше бургаската листа на ГЕРБ на изборите за Народно събрание, а в момента е депутат. Тя бе част от екипа на кмета Димитър Николов по време на първия му мандат като зам.-кмет по екология и евроинтеграция. След като Бойко Борисов състави правителство, Ивелина Василева стана зам.- министър на екологията. На конференцията бяха издигнати още няколко кандидатури - на Снежина Маджарова, Антоанета Събкова, Жечо Станков и Галя Василева. Те обаче си дадоха отвод в името на кандидатурата на Василева, която да обедини цялата бургаска организация.


„За мен това е голяма чест и голяма отговорност. По време на събранието се лансира тезата, че Бургас като регион има необходимост от това да бъде представляван в Европа от човек, който има представа за проблемите в региона и може да защитава позиции и политики, които имат отношение към региона. Идеята беше Бургас да се обедини около една кандидатура, с което ясно да се отстояват местните каузи, като развитие и подпомагане на Странджа, развитие на черноморския регион по отношение на потенциал за развитие на рибарство и туризъм, както и стимулиране на младите хора и осигуряване на възможност да останат тук", заяви след номинацията Ивелина Василева.