Мис България 2014 пред провал

Липсват кандидатки за титлата

Ежегодните кастинги, провеждани в някои от най-големите български градове показват, че все по-малко момичета имат желание да се разхождат по подиума и да показват телата си в рокли и бански. Във Варна, например, се явили едва двайсетина кандидат-миски. За сравнение - миналата година на кастинга отидоха над 250 девойки, а няколко години преди това момичетата бяха в пъти повече.

На тазгодишния кастинг на „Мис България 2014" специално за случая пристигнала самата Жени Калканджиева, която изпаднала в истински потрес, че момичетата намаляват и изборът се ограничава сериозно.

Отливът на интерес към „Мис България" се дължи на няколко причини. Освен, че вече не било никак престижно да имаш короната в дома си, всяко издание на конкурса задължително е свързано със скандали. Миналата година, например, дори се стигна до махленски обиди кой и защо е на първо място и дали не е свързано с практикуване на най- древната професия.

Колкото и малко да са участничките конкурсът трябва да се проведе, тъй като може да бъде изгубен лицензът и така съществуването на надпреварата ще бъде преустановено./Lifestyle.bg