"Китариста на Стинг" ще свири в София на 20 май

Доминик Милър е съавтор на много песни, но най-любима и популярна е „Shape of my heart“

Един от най-известните китаристи и съвременни композитори Доминик Милър пристига в България по покана на Sofia Live Club. „Китариста на Стинг“, както го наричат всички, идва с бандата си, за да представи последния си албум „Ad hoc“, излязъл на бял свят през февруари тази година. Събитието ще се състои на 20 ,ак/

Роден в Буенос Айрес, Милър израства в Аржентина. Още на 8 години хваща китарата, но на 15 започва да се занимава сериозно и заминава да усъвършенства своите познания в London’s Guildhall School of Music. 

Днес Доминик има записани над девет албума с гениалния британски певец Стинг. Двамата започват съвместната си кариера през 1990 година. Към момента имат над 1200 съвместни концерта зад гърба си и смело продължават да ги увеличават.  Виртуозът е неразделна част от изявите на англичанина, информира Нова телевизия.

Доминик е съавтор на много песни, но най-любима и популярна е „Shape of my heart“ . Виртуозът споделя как често му задават въпроса „Не ти ли писна да си по-известен като Китариста на Стинг?“, но той с усмивка отвръща, че успехът и повече от 20 години от кариерата му са плод на съвместната им работа, с което той се гордее и често се шегува, че това е най-добрата работа, за която човек може да мечтае.   

Записвал е с легендарния глас на „Дженезис” Фил Колинс в края на 80-те години, Милър не крие предаността и благодарността към певеца, който го изтласква към успеха и заражда желанието му да изследва все повече нови музикални територии. Съдбата го отвежда при Колинс, за да работят заедно по четвъртия му солов албум „...But Seriously“. Китарите в хитовете „Another Day in Paradise", „I Wish It Would Rain Down" и „Do You Remember?" са именно негови. Този успех го отвежда на прослушване при Стинг и към днешна дата всичко е добре позната история без край...

Музикантите, с които Доминик ще гостува в столичния Sofia Live Club, са Майк Линдъп /пиано/, Рани Крижа /перкусии/ и Николас Фижман /бас/. На сцената те ще представят последния албум на китариста - „Ad hoc“, чието заглавие виртуозът дефинира като "нещо, създадено в момента, за да отговори на нуждите в особено състояние" . Не може и да има по-добро заглавие за последния албум на Доминик Милър . В него той успява да запази спонтанността, енергията и свободата  по време на творческия музикален процес.