Руски астролог потвърди: Предстои Трета световна война

Русия ще бъде въвлечена във война заради т.нар. проклятие на Лермонтов?

Известният руски астролог Павел Глоба потвърди предсказание, което направи преди 10 години, а именно, че тази година ще избухне Третата световна война.

Преди четири години популярният астролог заяви и че Украйна ще престане да съществува. Според звездоброецът през 2014 година Русия ще бъде въвлечена във война заради т.нар. проклятие на Лермонтов.

„Тази година се навършват 200 години от рождението на великия поет и писател, като знаковите дати, свързани с него, често носят горчиви последствия за Русия – предимно войни и заговори” – коментира Павел Глоба.
Москва

Той смята, че Москва ще бъде въвлечена в тежка война със Сирия, Иран, Азербайджан или Туркмения, но преди 10 години не спомена Украйна като възможен противник на Русия.

Астрологът разказва, че Лермонтов е имал „лош поглед” и затова неслучайно е написал поемата „Демон”. В годишнините от раждането и смъртта на твореца Русия е била свидетел на няколко катастрофални за страната събития.

Поетът е роден през 1814 година и точно след един век започва Първата световна война. Лермонтов загива при дуел през 1841 година и след 100 години започва Великата отечествена война.
Украйна

В своите прогнози Павел Глоба не определя Украйна като основен противник на Русия в Третата световна война, но ѝ дава значима роля в събитията, които според него ще се разиграят тази година.

„2014 година обединява два символа на персийския и китайския хороскоп, а именно Златния петел и Синия кон - именно това са цветовете на украинския национален флаг“ – съобщава Глоба.

През 2008 година астрологът заяви в интервю, че в периода от 2014 до 2020 година предстоят сериозни катаклизми, които ще започнат от Украйна.

Руският астролог не отхвърля и възможността Украйна и Беларус да се обединят в една държава.

До момента Павел Глоба има няколко точни и сбъднали се пророчества. Той е предсказал разпадането на бившия СССР, идването на власт на президента Владимир Путин, атентатите от 11 септември 2001 година в САЩ, както и политическия залез на Фидел Кастро.