Изчезналият Боинг е потънал

Информацията съобщи премиерът на Малайзия

Изчезналият на 8 март Боинг 777, който е трябвало да превози 282-ма пасажери от Куала Лумпур до Пекин, е бил засечен за последен път в средата на Индийския океан, близо до австралийския град Пърт. Информацията съобщи премиерът на Малайзия Наджиб Разак.

Според официалния му профил в социалната мрежа Twitter най-новите заключения на разследващите сочат, че машината е потънала в окена. Разак призовава представителите на медиите да уважават жертвите на трагедията и да не пристъпват в личното им пространство. Близките са били уведомени за последните разкрития на разследващите.

CNN припомня, че последните развития стават факт в деня, в който австралийските власти съобщиха, че са открили два обекта в южната част на Индийския океан. Ставаше дума за вещи, които се подозираше, че са свързани с изчезналия полет. Едната от тях беше – „зелен или сив кръгъл обект“, а другият „оранжев правоъгълник“. Вещите бяха забелязани на около 2500 километра югозападно от Пърт около 7 часа (местно време).

Министърът на транспорта на Малайзия потвърди по-рано днес, че изчезналата машина е превозвала дървени палети. Той добави, че няма връзка между забелязаните от австралийските екипи плаващи пелети и товара на Боинга, информира "БиБиСи".