Ученици от Математическата с изложба (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

25-03-2014, 08:05

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Откриват изложба „Географията – пътешествие и приключение..."

Младите творци получиха международно признание

Фотоизложба под надслов „Моят свят” откриват днес от 13,30 ч. учениците от Студио ”Арт фотография” към Математическата гимназия „Акад. Кирил Попов” във фоайето на 3-я етаж на училището. Младите хора са запечатали в кадри усещанията си от заобикалящия ни свят, включително и емоциите от скорошното си пътуване до Бурса, Турция, където двама от тях бяха отличени с награди.

Фотографиите на Димитрина Халваджиева и Илиян Маринов – 11-класници от ОМГ „Акад. Кирил Попов” получиха плакети и парични премии във ІІ-та Международна фотографска изложба за гимназисти, организирана от кметството на Бурса под патронажа на кмета Реджеп Алтепе и Девическата гимназия "Нюлюфер".

Ръководител на Студиото е фотографката Антония Маринова – носител на многобройни награди и отличия от наши и международни фотоконкурси. Непосредствено след откриването на изложбата „Моят свят” от 14,00 ч. в прожекционната зала на 3-я етаж в училището ще бъде и премиерата на документалния филм „До Бурса и назад – дъждовно” на оператора-режисьор Александър Маринов.