Неизправен котлон причинил пожара в заведение в "Меден Рудник"/допълнена/

Архив Бургас

25-03-2014, 11:22

Снимка:

фейсбук

Автор:

Явор Томов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мощен взрив изпепели заведение в "Меден Рудник"

Собственикът Димитър Щерев отхвърля версията за умишлен палеж

Неизправен газов котлон причинил пожара късно снощи в заведение "Пиер" в бургаския квартал "Меден Рудник". Взривът е възникнал около 22,30 часа. Огънят е тръгнал от кухнята. По това време заведението още е работило. Няма данни за пострадали хора от пожара. Единствено синът на собственика е с порезни рани по ръцете, когато в опитите да гасят огъня до идването на пожарната, строшил стъкло на врата. 

Изпепелено е цялото заведение и наличния инвентар в него. В момента се оценяват щетите от врива. Снощи 3 противопожарни автомобила с 13 огнеборци са се борили с пожара.

Заведението се намира на улица "Тополица" 27. На същия адрес се намира и домът на собствениците на заведението Димитър и Красимира Щереви. Двуетажната къща, където живее семейството с двете си деца не е засегната от пожара. От доста време семейството се е изхранвало  единствено от приходите в заведението. Миналата година обаче Красимира, която е завършила Спортното училище в Бургас е започнала работа като треньор по спортна акробатика. Съпругът и Димитър, който е познат в квртала с прякора си Пиера се е грижил основно за заведението. Пред полицаите той е отхвърлил версията за умишлен палеж. Димитър бил в роднинска връзка с крадецът на автомобили и спец в застрахователни измами Стоян Атанасов - Пижака. Той  живеел в къща на два метра от изгорялото заведение.