Google се загрижи за стила на очилата си

Животът

26-03-2014, 09:32

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

За направата на стилни Google Glass гигантът ще си партнира с дизайнери като Ray-Ban и Oakley

В момента Google наистина влагат много усилия да превърнат соите смарт очила Glass в нещо, което наистина си заслужава да се носи. Така гигантът обяви, че ще работи с италианската Luxottica Group за създаване на модели очила, които са направени по проекти на реномирани дизайнери като Ray-Ban, Oakley и Vogue Eyewear, съобщава "Бизнес инсайдър".

Съобщението бе публикувано на страницата на компанията в Google+. Там Google Glass се описва като естествената еволюция на стандартните очила, пише inews.bg.

"В днешни дни очилата са глобален феномен – отражение едновременно на функционалността и на модата. Ние виждаме Glass като следващата глава в тази дълга история", пише блог постинга на Google.

Въпреки това от съобщението отново не ставя ясно кога Glass ще се появи на пазара и кога ще бъдат внедрени новите дизайни на Luxottica Group. От компанията единствено намекват, че ще мине известно време, преди смарт очилата да придобият дизайнерски вид.

Новината идва само седмица след като от технологичния гигант обявиха, че Glass ще се предлагат и във вариант с диоптрични стъкла. По информация на "Уолстрийт джърнъл" партньорството с Luxottica може да доведе до пускането на очилата и 5000 магазина от в САЩ, тъй като италианският луксозен бранд контролира местните LensCrafters и SunGlass Hut.