Борисов: Дупнишката юридическа школа се провали! (видео)

Станишев напада президента, за да прикрие Мая Манолова с нейните глупости

На ГЕРБ ни е все тази, като нямаме председател на ЦИК, какъв ще имаме. Това каза пред журналисти председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Законното право е на партията-победител да има председател – както на парламент, така и на ЦИК. 17 депутати имаме повече. Станишев излиза и казва, че президентът му е виновен за абсолютно неработещия закон на Мая Манолова”, добави Борисов.

„Станишев напада президента, за да прикрие Мая Манолова с нейните глупости, с абсолютно глупавия му Изборен кодекс. Дупнишката юридическа школа се провали. Те направиха кодекс, който не работи. Той е кодекс само за 4 партии”, каза още Борисов.

„Управляващите партии са 3. Станишев и сега в изказването си каза, че „Атака”, БСП и ДПС са си гласували цялото ръководство на ЦИК, а не са подкрепили ГЕРБ. Без „Атака”, няма как да го гласуват. И всеки път услужливо „Атака” ги няма. Как ги няма. Правителството го има, благодарение на „Атака”, добави Борисов.

„Местан е по-грамотен човек и вижда, че за това, което е направила Мая Манолова, един ден ще му се смеят, че е участвал в този пасквил, написан от нея. Просто не иска да бъде ангажиран, по неговия си начин. Само че единствената жертва е ГЕРБ. На Станишев президентът му е виновен – че се мъчи човекът да прави КСНС, някаква позиция, защото парламентът няма. „Атака” имаше позиция. Стоилов каза същото, което казаха „Атака”. Защо не ги подкрепиха? „Атака” и БСП щяха да си я приемат. Защо не си я приеха?”, каза още Бойко Борисов.