Избрано за вас: Артистичният кът на ЧЕРГА

Виртуална разходка из изложбените зали на Интер Експо Център

Видяхте ли инсталацията от огромни моливи в ъгъла на Зала 1 на Интер Експо Център? Да? А сега се вгледайте по-внимателно! Защото впечатляващата дизайнерска декорация е само “шапката” на едно наистина впечатляващо експозе на модерното изкуство.

Дизайнерското сдружение ЧЕРГА е един от големите акценти в програмата на тазгодишните специализирани изложби Светът на мебелите и Техномебел, на които ИЕЦ е домакин между 1 и 5 април. Кътът на организацията е не само презентационен за творбите на нейните членове, но и място за безплатни консултации. Във втория от изложбените дни в Зала Пирин беше представената Презентацията “Какво ни дава добрият дизайн? Основни положения при работа с дизайнер”, която беше посрещната с широк интерес от страна на посетителите.

Извън изложбения си опит ЧЕРГА събира перспективни дизайнери с оригинален поглед и впечатляващи творби (както е видно от снимките) – всъщност, това е една Работилница, която дава перспективи и поле за изява на тези творци.

Автор и фотограф: Симеон Драганов

Във връзка с участието си на двете специализирани изложби в ИЕЦ организацията обяви отворена покана за участие към всички български дизайнери, които биха искали да изложат произведенията си. Кандидатите трябваше да изпратят снимки на тези произведения, а от ЧЕРГА отсяха най-добрите, които да бъдат изложени пред публика. Участието им в Техномебел и Светът на мебелите безспорно е уникален шанс за творбите да стигнат до хората.

Затова, ако отидете в къта на организацията, няма да видите каталог на продуктите на фирма или портфолио на дизайнер, а чисто и просто една изложба на оригиналността. При всяка творба има визитка с контактите на нейния създател, така че всеки би могъл да направи поръчка.

Самите автори признават, че макар интересът видимо да е по-голям тази година, хората са по-впечатлени от цялостния вид на експозицията, отколкото от всяко едно отделно творение. “Вече има закупени пет молива, които са част от декорацията”, споделя един от тях – Симеон Драганов.
Което отново ни връща към моливите. Когато следващия път стигнете до тях, вледайте се по-внимателно!