57- г жена направи опит да влезе в затвора в Бургас, запасена с наркотици

Дрогата била скрита в лютеница и мъжки чехли

Наркотици в храната и чехлите на затворник се опита да внесе 57-годишна жена в затвора в Бургас. Това се е случило в неделя. Вчера жената е трябвало да влезе на свиждане на свой близък, лишен от свобода. В себе си е носила и пратка с храна. При проверка на пакета са открити наркотици. Вътре в колета, между храната е имало и чифт мъжки чехли. Там в подметките старателно са били поставени пликове със зелена тревна маса и бяло прахообразно вещество. По случая е образувано досъдебно производство.

Надзиратели разказват, че близките на затворниците се ориентирали към скривалищата в хранителни продукти. Последният хит са тайниците, издълбани в домати и ябълки. Малко парченце от плода се отрязва (както при избирането на диня), зарежда се с дрога и отново се слепва, обясняват униформените.

Те припомнят, че опитите за вкарване на наркотици в подметки на чехли се чести в затвора в Бургас. Един от тези случаи е засечен при близък на Неделчо Стоянов, който бил осъден на три години и четири месеца лишаване от свобода за участие в престъпна група за разпространение на наркотици. В подметките тогава били открити десет топчета марихуана и пликче с амфетамин. Пратката била предадена от 24-годишната сестра на Неделчо Стоянов.