Р. Петков, Ден 1: Орешарски предлага противозаконни назначения в КЗЛД

Бившият депутат препоръча главният прокурор да се заеме сериозно с премиера

На пресконференция вчера Румен Петков от националното ръководство на гражданското обединение „Алтернатива за българско възраждане” (АБВ) се закани: От днес нататък няма да обяснявам, че министър-председателят се държи като нищожество, а ще го доказвам и всеки ден ще давам по един факт”. В следващите редове може да прочетете първия факт:

“Препоръчвам на главния прокурор да се заеме сериозно с Пламен Орешарски, защото той за пореден път предлага за назначение хора, които не отговарят на законовите изисквания. Така Орешарски отново доказа, че работи в услуга на Пеевски, Станишев и съпругата му Моника”, коментира Петков. Обещах и започвам да доказвам незаконното и неморалното  поведение на министър-председателя. За безспорно доказателство ми служат публикуваните преди часове на сайта на парламента предложения за председател и членове на Комисията за защитата на личните данни (КЗЛД).

В чл. 8 от Закона за защита на личните данни е казано, че за членове на Комисията се избират български граждани, които имат висше образование по информатика, право или са магистри по информационни технологии. При внимателен прочит на две от общо петте биографии се вижда, че Цанко Вълков и Веселин Целков нямат висше образование нито по информатика, нито по право, нито са магистри по информационни технологии. Направени са опити тези пропуски в биографията им да бъдат прикрити, което е недвусмислено свидетелство, че Орешарски се опитва да заблуди обществото и за пореден път да действа задкулисно. Тези кандидатури, въпреки че са в нарушение на закона, в сряда са одобрени от Министерския съвет. А сега са предложени за гласуване на Народното събрание, посочват от пресцентъра АБВ.

Ето това е моето днешно доказателство, че ни управлява човек, чиито действия са задкулисни и в ущърб на държавността. Утре продължавам”, заяви Петков.