Пореден провал! Зам.- министърка да каже какво е 19 и 45

Тя чака реда си пред Местан, за да се обяснява, но не и пред БСП или Орешарски!

Ще дойде ден, в който на една заместник - министърка ще й се наложи да обяснява какво е 19 и 45. На мен това ми говори много. Аз и всички в тази зала знаем за какво става дума, но ще дойде ден, в който ще ги питат и ще трябва да обясняват. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Ямбол, по време на национална кръгла маса, посветена на проблемите в горския сектор. По всяка вероятност става въпрос за г-жа Валентина Маринова, която е зам.-министър на земеделието и храните.

Любопитно видео по темата обаче е публикувано на сайта bgfakti.bg. От него се вижда как зам.-министърката Валентина Маринова чака пред кабинета на Лютви Местан в парламента. Министри, зам.-министри, депутати и хора с всякакви проблеми чакат на опашка да се срещнат с лидера на ДПС през последните месеци.

Във видеото задават въпрос на зам.-министър Маринова – защо са прехвърляни средства от горски предприятия към министерството. Висшата чиновничка признава, че това е истина. Тя признава: "Парите били прехвърлени, понеже министърът имал право да преразпределя ресурсите във ведомството си"?!

„19 и 45 не е година. Може би много хора се чудят какво е, но аз знам какво е и ще дойде време всички да разберат. Ще кажа само, че 19 и 45 не е час, 19 е дата и шестте горски шефове знаят какво трябва да направят на 19-то число, знаят и колко да донесат. Тази зам.-министърка вече може да каже какво е 19 и 45, и да спи спокойно, защото ние всички знаем, но ще дойде ден, когато и разследващите органи ще разберат”, предупреди Бойко Борисов.