Колективна оставка в БСП Стара Загора

Илия Златев и цялото Изпълнително бюро напускат постове

Председателят на Общинския съвет на БСП в Стара Загора Илия Златев и цялото Изпълнително бюро хвърлиха оставки, дни преди официалния старт на кампанията за евроизборите. Като мотив за това се изтъква сваленото доверие към общинското партийно ръководство от председателя на столетницата Сергей Станишев, съобщава Дарик.

След колективно подадената оставка възникват множество въпроси, коментира досегашният общински лидер на БСП в Стара Загора Илия Златев. „За избор на нов председател, за ново Изпълнително бюро, а най-важният сред тях е кой ще води и организира цялата предизборна кампания на Коалиция за България на територията на община Стара Загора, защото с решение на Общинския съвет на БСП бях избран и за председател на изборния щаб".

В понеделник Златев не получи пълномощно за участие в консултациите за СИК. Той определи това като ясен сигнал от лидера на партията Сергей Станишев, че сваля доверие от досегашното ръководство. „Постъпката му е крайно необичайна, но не съм запознат с мотивите му. Всичко това обаче няма как да не се отрази изключително лошо на целия очакван резултат от предстоящия вот".

Нарастващото напрежение в партийната организация е от няколко месеца, в които беше провалена конференция, беше искана на няколко пъти оставката на вече бившия председател, за когото се твърди, че симпатизира на АБВ. Златев обаче е категоричен, че остава редови член на БСП и няма никакво намерение да бъде част от проекта на Първанов. „След дълги месеци игра на криеница маските паднаха. 40 дни преди изборите едва ли е времето за радикални промени, но не е възможно да се прави кампания в обстановка на недоверие и непрекъснат отпор.