Гласуват новата атракция на Бургас –кану по Вая

Мисия Бургас

22-04-2014, 08:44

Автор:

Елица Велчева

Всичко от Автора

Допълват наредбата за местните такси и цени на услугите с разчетите за разходка по Вая и за разглеждане на самолетните експонати на Летището

Бургаските общински съветници ще гласуват днес докладната за цените на най –новата атракция на Бургас- разходка по езерото Вая с кану.
През миналата година община Бургас започна изграждането на екозоните „Форос“ и "Вая“, като монтира на езерото Вая и до кулата Форос- понтони. По проект за четири на брой, но от общината не изключват да поставят и допълнителни.
„Целта е да осигурим още една зона за отдих за гражданите на Бургас. Решението беше да осигурим и канута, като същевременно езерото е място, което може да се ползва за риболов и за наблюдение на птиците“ , обясни Живко Иванов, директор на ОП Спортни имоти.
Реално проектът ще стартира от начало на май. Той предвижда ползването на кану да става срещу 3 лв.на час и 10 лв. за цял ден. Вече са осигурени 10 каяка със съответния брой и размери спасителни жилетки. На езерото ще има инструктури, които ще помагат на хората и ще се грижат за тяхната безопасност.
Паралелно върви и зарибяването на езерото с бял амур, за което общината е осигурила 20 000 лв. "За да има ефект процесът трябва да продължи няколко години, надяваме пред следващата година, пак да имаме средства“, обясни Живко Иванов.
Миналата година община Бургас закупи от Летище Пловдив самолетни експонати. Експозицията е подредена на Летище Бургас и за да бъде разглеждана от граждани и гости в докладната се предлагат цените от 2 лв. за възрастни, 1 лв .за ученици и студенти. За деца до 6 години разходката в музея е безплатна.