Религия и туризъм на борсата “Вашата ваканция“

Религиозният културен туризъм ще бъде акцентът в международното изложение “Вашата ваканция“, което започва днес в Бургас. От няколко години Бургаската регионална туристическа асоциация работи по създаването на религиозни културни маршрути и включването им в международни мрежи. Един от тези маршрути е “Пътят към Йерусалим“.  

"Идеята е да бъдат обединени Адриатическото крайбрежие и пътя на поклонниците от там към Йерусалим с Черноморското крайбрежие", обясни Соня Енилова, председател на БРТА.

Днес и утре на 60 общини, хотели, неправителствени организации и туроператори от България, Гърция, Турция и Италия ще покажат красиви дестинации, продукти и услуги. Организаторите от очакват голям интерес и посещаемост на събитието. Богата и вълнуваща програма ще съпътства провежданото на борсата. Посетителите ще бъдат изненадани с редица презентации, възстановки, певчески и танцови изпълнения. Проявата започва в 10.30 ч.в Морското казино и се провежда под патронажа на Министерство на икономика и енергетиката, Община Бургас и Областна администрация Бургас.