За 24 май бонуси и награди за учителите

Половината педагози ще получат парични премии

Поне половината български учители ще се радват на парични бонуси за 24 май тази година. Това каза Юлиян Петров, председател на синдикат "Образование" в Пловдив.

Всички учебни заведения в общината са на делегирани бюджети и възможностите за премиране на педагозите зависят изцяло от финансовото състояние на съответното школо.

Добавка към месечната заплата учителите получават и за 24 май и Коледа. В някои гимназии пък избират датата 1 ноември - Деня на будителите, за получаване на премиалните.

Синдикат "Образование" обявява ежегодна награда "Стоян Михайловски" за изявени български учители. Тази година в навечерието на 24 май – "Ден на българската просвета и култура  и на славянската писменост" на 7 учителя ще получат приз в съответната категория. Д-р Петър Шиндов от ТУ е пловдивският представител, отличен в категория "Преподавател на годината" във висше учебно заведение . Той, както и останалите 6 наградени, ще бъде удостоен с плакет и парична награда, която тази година е 400 лева, със 100 повече от миналата.

За поредна година Министерство на образованието ще награди с почетното отличие "Неофит Рилски" заслужили педагози за проявения от тях висок професионализъм и постигнати резултати. Гордостта на Пловдив тази година е Цило Нейчев – председател на КТ "Подкрепа" Пловдив.