"Ден на Подаръка" 2 в Стара Загора

Стара Загора Лайф

02-05-2014, 09:49

Снимка:

Организатори

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

3 дни на принципа „От притежание към споделяне“

Инициативата "Ден на Подаръка" ще се проведе за втора поредна година. Започва в петък, 2 май, в 10,00ч. на спортната площадка и поляната при „Зала на смеха" в парк „Аязмото" и ще продължи до неделя вечер.

Целта на идеята е да се освободим от ненужните вещи, които всеки един от нас има и да ги подарим на някой, на който ще са му от полза. Тази година новото е, че освен споделянето на вещи, ще има атрактивно популяризиране на начините за тяхното рециклиране, трансформиране, декорация и реставрация със специфични материали и инструменти.
За целта на място ще има арт рециклиращи работилнички, предоставени от СНСЦ "Различният Поглед",който се включват и с музикална сцена и образователна кино прожекция на открито.

За настроението на всички със свежа DJ -сет програма през целия петъчен ден ще се изявят:
Dj Gagalove
Dj Emanuelf
Djane Cool Blue
Nikola Andreev b2b Stefan Dichev(Gangstarz)
Djane IzabelA Braykova

Част от събитието ще бъдат и Сдружение "Международен ден на самодейните средища", програма "Мрежа хлебни къщи", които ще организират работилничка за месене на хляб, наречена: „Замеси с любов, дари с усмивка“.

Като поддръжници на идеята за активен и здравословен начин на живот партньори на инициативата са и старозагорският клуб по „фуутбаг“ (хек) Urban Komba, които представят България в този спорт на редица международни форуми. Ето защо в програмата на събитието ще се включи и тяхното състезание, наречено „Bulgarian Footbag Jam“, в което ще вземат участие и международни гости.

Като идейни партньори на събитието се включат и Сдружение „Добротворство“, които са водени от принципа: „От притежание към споделяне“.


ПРОГРАМА „Ден на подаръка“
(2-4 май, петък, събота и неделя)
Парк „Аязмо“, спортни площадки и поляна при „Зала на смеха“

Петък
10:00 ч. – 22:00 ч.
изложение и размяна на вещи
footbag(хек на мрежа)
работилници
музикална сцена
20:30 – 22:00 ч.-кино

Събота
10:00 – 17:00 ч.
изложение и размяна на вещи
спорт- footbag(хек на мрежа)
работилници
музикална сцена
месена на хляб
йога
засаждане на дърво

Неделя
10:00 ч. – 17:00 ч. – footbag(хек на мрежа)- финал и награждаване