Взрив на газова бутилка уби млад мъж

Обичаше семейството си, обичаше живота, но пораженията от огъня наистина бяха фатални, казаха приятели на Назъм Али

„Изгарянията бяха много тежки. Лекарите в Пловдив направиха всичко, което бе по възможностите им. Назъм също се бореше 20 дни. Обичаше семейството си, обичаше живота, но пораженията от огъня наистина бяха фатални. Много хора откликнаха на нашия зов за помощ в дните, в които Назъм имаше спешна нужда от кръвопреливане, и дариха кръв, за което им благодарим", разказаха пред 24rodopi.com приятели на Назъм Али – мъжът с тежките обгаряния при взрива в Момчилград, който почина на 1 май.

Адският взрив на газова бутилка стана на 11 април към 18.00 часа на улица „Гюмюрджинска" 18 в центъра на Момчилград.

„Пожарникарите дойдоха бързо и с вода от уличен пожарен кран започнаха да гасят старата кооперация. Първо се вдигна тревога, че в горящия апартамент на първия етаж има семейство с дете, но после се оказа, че Назъм е бил сам. Жена му и детето им в този момент не са били в жилището, което изгоря цялото. Обгорялото тяло беше изнесено навън, но линейката я нямаше. Тогава полицаите взеха Назъм и подкараха с бясна скорост към Кърджали. По пътя ги пресрещнала линейката", разказаха приятелите.

Същата вечер 32-годишният Назъм Али Хикмет бил транспортиран в Пловдив и настанен в УМБАЛ „Св. Георги"  със сериозни изгаряния по тялото и лицето.