Отварят "Тракия" за три общини и рафинерията до лятото

Пътният възел облекчава целия трафик за туристи и дава шанс на инвеститори

До началото на летния сезон ще бъде изградена връзката на автомагистрала "Тракия" с общините Българово, Айтос, Карнобат, по-изестен като пътен възел "Българово".

Преди два дни е подписано разрешението за строеж на отсечките, които ще анулират изолацията на трите обищини и най-голямата рафинерия от магристлния път до столицата.

За обществената поръчка за изпълнител на строително-монтажните работи на обекта имаше три оферти от бургаски фирми - кандидати. 

Индикативната стойност на строително-монтажните работи е 2,52 млн. лв. с ДДС.

С изграждането на пътния възел при км 352 се планира да се облекчи движението по магистрала „Тракия“ към Бургас и да се осигури свързаност между основната транспортна артерия и населените места в близост до магистралата. Чрез него ще бъде осигурена и най-късата връзка между автомагистралата и „Нефтохим-Бургас“.

Както BurgasUtre вече писа от пътния възел ще се възползват не само компаниите, които ще развиват дейност в индустриалната зона в Българово, но ще се пренасочи автомобилният трафик, за да се избегнат катастрофалните задръствания в Бургас.

Преди да бъде изграден северният обход на областния център отбивката ще даде възможност на пътуващите към Слънчев бряг да преминат през Българово и Миролюбово, а пътуващите към Южното Черноморие да се пренасочат край Камено, Лукойл и ул. „Крайезерна” в Бургас.