Само за абитуриенти: модата в маникюра

Животът

05-05-2014, 11:30

Снимка:

Галена Неделчева - маникюрист

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Професионални съвети преди баловете за читателите на Plovdivutre.bg

Дните на дългоочакваните балове наближават с пълна сила. Повечето вас, скъпи абитуриентки, вече са готови с роклята, обувките, чантата, бижутата и т.н. Остават финалните детайли за една красива и завършена визия. Маникюрът определено е изключително важна част от тези последни приготовления за специалната вечер. Ето защо от Plovdivutre.bg потърсихме мнението на професионалист в тази област и ви подготвихме няколко прекрасни идеи за ефектен абитуриентски маникюр.

„Цветът на маникюра на първо място е съобразен с този на тоалета“, казва Галена Неделчева – маникюрист. С настъпването на топлите дни се появяват и ярките тонове. Абитуриентките могат да избират от пълната цветова гама, без да се притесняват, че ще сбъркат. „Като се имат предвид ярките тонове в абитуриентските рокли за тази година, такива преобладават и върху ноктите – ярко оранжево, розово, зелено…“, допълва тя. За по-смелите момичета пък защо да не изберат и съчетание между няколко цвята.

Като цяло обаче френският маникюр си остава най-предпочитан сред зрелостничките. Може да е напълно изчистен бял...

 

...или с акцент – единият нокът на ръката е обсипан с камъни.

Камъните и блестящите частици са истинска класика в абитуриентския маникюр и със сигурност ръцете ви няма да останат незабелязани. Но внимавайте с тях - трябва да са елегантно съчетани с елементите по роклята и бижутата, за да не стане визията ви прекалено претрупана. Ако на тоалета или накитите ви има достатъчно камъни, по-добре не избирайте този маникюр. На една стилна изчистена рокля обаче би стоял страхотно и супер ефектно.

Флоралните мотиви почти няма да присъстват в маникюра на абитуриентите за 2014-та.

Различното тази година е самата форма на маникюра. Класическият квадратен нокът вече е демоде. Абитуриентките се насочват към удобната овална и острата предизвикателна форма на маникюра.

Овалната форма на ноктите съчетава в себе си почти всички характеристики на квадратните, кръглите и бадемовите нокти – те са здрави и същевременно красиви. „Дълготрайни са, стоят добре на различна дължина, придават женственост на притежателката им и не на последно място са изключително удобни“, казва Галена.

Супер дългите остри нокти са голям хит в днешно време, което няма как да не грабне окото на съвременната абитуриентка. Не са от най-удобните, но за специален повод като този е най-подходящото време да пробвате нещо ново и различно.

Друго интересно предложение е дантела и плетеници върху ноктите.Тези елементи са изключително атрактивни и в същото време елегантни. Биха могли да се съчетаят прекрасно с много модели и цветове на рокли. Интересен маникюр може да се направи както с истинска дантела върху нокътя, така и с шаблон.

В ежедневието педикюрът и маникюрът могат да не са еднакви, но за официален повод, какъвто е абитуриентският бал, задължително трябва да са в един нюанс.

Каквото и да изберете, най-важното е купонът да е на 6. Абитуриентският бал е един път в живота и можете да облечете каквото ви харесва, да украсите ноктите както ви харесва, само и само да се чувствате красиви и неотразими.