Близо 3 милиона от заплата декларирал най-богатият пловдивчанин

Животът

07-05-2014, 13:45

Снимка:

vesti.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Последен ден за данъчните декларации

Пуснал декларацията онлайн

Най-богатият пловдивчанин за миналата година е спечелил малко над 2 800 000 лева чрез трудови правоотношения. С този си приход той се нарежда на 26-то място в общия списък с милионери в страната.

Още не се знае дали новият милионер има собствена фирма или работи за друг. Декларацията му е подаден онлайн и е подписана с електронен подпис, научи Plovdivutre.bg от данъчните. Мъж или жена, с какво точно се е занимавал, както и още подробности за богатия човек ще станат ясни след по-детайлното обработване на данъчните декларации.

След него има още петима пловдивчани с доходи между 1,5 и 1 милион лева, получени по различен начин – от консултантски услуги, от дейност като едноличен търговец, от изплащане на лихви. Това показва анализ на НАП след края на кампанията по прием на годишните данъчни декларации от физически лица, която приключи на 30 април.

Около 55 000 декларации за доходи на физически лица бяха подадени в НАП Пловдив по време на тазгодишната кампания. Почти 20 на сто от тях са пуснати по интернет с електронен подпис. Кампанията приключи спокойно, без да се налага удължаване на работното време след 17.30 часа, като последните двама клиенти бяха обслужени в 17.25 часа. Данните от компютърните системи за управление на опашките сочат, че най-дълго чакащите клиенти в последния ден от кампанията – 30 април, са били обслужвани за по-малко от 20 минути.