Близо 40 шофьори на курс, заради новите тролейбуси

Мисия Бургас

07-05-2014, 15:34

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Без тролеи в Бургас, сменят ги с автобуси

Новите тролеи пристигат през юни

Последните нови возила за общинския превозвач идват до есента

Близо 40 шофьори на автобуси, работещи към общинския превозвач на Бургас ще бъдат обучени да управляват модерните тролейбуси.

Возилата ще пристигат поетапно като до края на месец юни се очаква да бъде изпълнена заявката за още 12 автобуса, а до есента модерните тролеи на автопарка на "Бургасбус" ще станат 22.

От средата на месец май пък ще влезе в експлоатация първият доставен тролей, който ще обслужва жителите на комплекс "Меден рудник".

В момента се обсъждат и интелигентните системи, които включват електронното таксуване. По думите на инж. Драгнев обаче още е рано да се каже кога ще се случи това.

"До края на годината ще стане и ще започнем да работим по следващите етапи, които включват новата транспротна схема. Различниото ще бъде, че бързата автобусна линия в комплекс Меден рудник ще минава през "Резвая", а в Изгрев ще минава покрай новия парк, зад "Велека". Това ще даде възможност тролейбуса в М. рудник да обхване по-голяма част от териотрията на комплекса с транспротни средства", допълни още шефът на "Бургасбус".

През 2015 година, когато бъде въведена новата електронна схема за таксуване с една единствена карта бургазлии ще могат да ползват абсолютно всички трансротни средства в общината.