Разбиха цех за пико при спецакция

Криминални типове спретнали подвижна нарколаборатория в къща в "меката" на синтетичната дрога - Сливен

При спецакция на служители на полицията в Сливен в момент на производство на синтетичен наркотик – пико, са задържани двама мъже, сочени като основни организатори на производството.

Полицаите са разполагали с информация, че от няколко месеца в частен имот в един от сливенските квартали се произвеждат наркотични вещества. Те наблюдавали мястото и успели да задържат криминално проявения и многократно осъждан, за същата дейност, С.Ш. на 28 години и криминално проявения за разпространение на наркотици и кражби В.Н.(27г), както и други лица, които са купували наркотика. Всички са отведени в РУП-Сливен, като им е наложена 24 часова полицейска мярка.

При последвалите процесуално-следствени действия на адреса, обитаван от С.Ш. са намерени и иззети около 40 гр. бледокафяво вещество, което при направения полеви тест, е реагирало на метамфетамин. 

Намерена е подвижна лаборатория за производство да синтетичен наркотични вещества-колби, термометри, тави за изпарение, фунии, съдове, приспособления за отцеждане, прекурсори и химични вещества. В случая се касае за производство на наркотици, които задоволяват местния пазар, за местно разпространение и ползване.

От началото на 2014г. на територията на Сливен това е втората разкрита лаборатория. През миналата година, като резултат от работата на полицейските служители в Сливен са разбити четири такива лаборатории. 

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по разкриване и документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава. Предстои, соченият като основен производител С.Ш. да бъде привлечен като обвиняем и задържан за срок от 72 часа, след което ще бъде внесено искане за неговото постоянно задържане под стража.