Рачков остави брат си без наследство! Раздор във ВИП фамилията!

Скандалът е заради поредната криминална изцепка на по-малкия брат Петър

 

Димитър Рачков се отрече от собствената си кръв и зачеркна завинаги родния си брат Петър, издават колегите на актьора пред в-к "Ретро". Той е бесен на родственика си след поредната му криминална изцепка. Наскоро Петър Рачков попадна отново в ареста в Бургас, заловен с фалшиви евро банкноти. Това е третият път, в който полицаите му щракват белезниците.
Преди това той имаше проблеми с властите и бе съден заради пиянски изцепки зад волана.

Сега обаче престъплението му е доста сериозно и той окончателно посрами фамилията си, заради което и родителите на Митко, които живеят в Бургас, не могат да си намерят място. Възрастните хора страдали, че големият им син е национална гордост, а малкият – престъпник и се чудели как да помирят братята. Актьорът обаче не искал и да чуе за Петър и той не смеел да припари до дома на родителите си, когато Рачков е в града. „Борил съм се със зъби и нокти да успея в живота. Имам добра кариера, щастлива връзка и няма да съсипя всичко заради него”, разсъждавал любимият на Мария Игнатова пред колеги, убеждаващи го да прости на родственика си навръх Великден.
Все пак звездата от „Господари на ефира” направил последен жест към брат си при ареста му преди месец и платил гаранцията му, за да бъде освободен и да не се тревожат родителите му. Също така финансирал адвокатските услуги и изплатил натрупаните от по-малкия му брат дългове, който редовно взимал заеми от роднини, заложни къщи и съмнителни бизнесмени. Десетина години назад, преди да изгрее звездата на Митко Рачков, Петър бил проспериращ бизнесмен. Купувал и препродавал автомобили втора употреба. Кризата на автопазара обаче го налегнала и стопила спестяванията му. След като зарязал търговията с коли, Петър се преориентирал и решил да нагази в хранителната промишленост. Плановете му били да зарежда със закуски детските градини и училищата в Бургас. Наложило се дори брат му Митко да ходатайства пред общинари. Петър Рачков изтеглил 100 000 лева кредит, който напоследък все по-трудно връщал. Според слуховете в морския град, притиснат от лихвари, Петър е помолил за помощ известния си брат. Надявал се, че с връзките и парите си актьорът ще удари рамо и ще реши проблемите му. Оказва се обаче, че това съвсем не е първата изцепка на Петър Рачков.
Преди 5 години той се оженил за ученическата си любов Димитрина. Водещи на щастливото събитие били самият Митко и Зуека. Бракът не просъществувал дълго. Петър често се забърквал в пиянски скандали и се прибирал по никое време. Залагал и на комар. Една година след венчавката Димитрина разбрала, че съпругът й е заложил сватбения им подарък - апартамент до Борисовата градина. Двамата се разделили и Петър се преместил в столицата. Всички опити на актьора да вкара в правия път брат си, се оказали неуспешни. Въпреки това сега искрено се притеснил от новината, че Петър може да иде в затвора за 5 години и запретнал ръкави да му оправи бакиите за пореден път. Въпреки че бе пуснат на свобода, 35-годишният мъж тепърва ще си има вземане-даване с правосъдието. Известният му батко е поел за последен път опеката над своята плът и кръв, но е поставил условие за помощта си. Актьорът бил категоричен, че ще плати всички разноски за адвокати и съпътстващите ги такси, при положение, че след края на делото Петър веднага се изнесе в чужбина и повече не се вясва пред очите му.
Провинилият се член на фамилията Рачкови се е съгласил на условията и е обявил, че ако отърве затвора, ще се изсели завинаги в Испания, разказват близки на семейството. „Каквото е необходимо, съм направил за Петър. Той е пълнолетен гражданин и ако се докаже, че е извършил някакво нарушение, ще си понесе своята отговорност. Аз съм до тук. Прекалено много време отделих да се занимавам с проблемите на човек, който очевидно не си взима поука от грешките си”, споделил с колегите си омерзеният Рачков. Според запознати, за да се оправи с всичките дългове и сметки на по-малкия си брат, телевизионният водещ се е бръкнал с над 70 хиляди лева, като по-голямата част от парите отишли за погасяване на заеми, натрупали огромни лихви. „Всичко, което се случва с брат му, буквално го съсипва. Митко не знае къде се намира, не може да разбере къде е сгрешил и защо по-малкото му братче се забърква в такива долни истории. За да събере парите, той се скъсва от работа, близките не могат да му видят очите. Никак не е честно той да го отнася, при положение, че винаги му е помагал.
Това е поредният „заем”, който му дава, за да си оправи живота, но резултат очевидно няма”, ожалват Митко колегите му. Не малка част от парите, които платил за брат си, той взел чрез продажба на наследството си. Родителите на Рачков, също притеснени от изцепките на по-малкия си син, още преди година приписали всичките си имоти по морето и в село Твърдица, откъдето е майка му, на него. Сега, за да оправи бакиите на Петър, Митко продал не малка част от земите, пише Пик. В бургаското село му останала само фамилната къща, която преди време той ремонтира и превърна в модерна вила. „На два етажа е, но е огромна. Има няколко бани, спални и специална стая за игра на децата - неговото и това на Мария Игнатова, нещо като забавачка е”, разкриват колеги на Рачков, гостували във вилата му. Дворът бил оформен почти като парк с беседки и пейки. На актьора обаче не само че не му оставало време да се занимава с поддръжката, но и нямал желание да го прави. Затова си наел човек от селото за градинар. „Ходи в къщата, копае, чисти.
Рачков му плаща някакви пари, колкото да не е без хич. Хората в село са бедни, пенсионери. Те са доволни и на 100 лева към пенсията”, обясняват още запознати. Освен градинар, актьорът ползвал и услугите на една възрастна жена, която поддържала къщата, докато го няма. Той ходел в скъпия имот само през ваканциите, но през останалото време не смеел да го остави без надзор. Жената имала задача да го посещава през ден, да чисти, да мие прозорците и да наглежда за крадци. Когато решавал, че ще ходи в Твърдица, Рачков добавял и поръчка да му готви. В селото пък всички го обичали, защото не се големеел много. Като се прибирал там, обикалял по скромните местни кръчми, говорел си с всички и раздавал автографи на всеки, който му поиска. Затова и преди 3 години бе обявен за почетен гражданин на Твърдица.