Нормално ли е Станишев да твърди, че обвиняемата Дивизиева е „комплимент за правителството”?

Да следват примера на турски агенти в България - това ли е политиката на ДПС, след като тезата бе защитена от Местан?

Поради очевидната невъзможност за провеждане на преки дебати между водачите на листи за предстоящите избори за Европейски парламент, АБВ използва публичното пространство, за да се обърне към някои от своите опоненти.

От Алтернатива за Българско Възраждане са убедени, че отговорите на тези въпроси имат отношение към достоверността на обещанията на претендентите за ЕП.

Те настояват БСП да отговори кой всъщност взема решенията в страната; защо при предишното управление Сергей Станишев е уволнил г-н Пеевски заради липса на морални качества, а днес твърди, че той има всички качества да бъде избран за евродепутат?

Според движението, чийто водач е Георги Първанов, БСП е пожертвала своята предизборна програма и я заменила с тази на правителството. „Тези дни г-н Лютви Местан обяви промени в нея. Накъде върви България?”, пише още в прессъобщението, разпространено до медиите.

В него те питат още дали е нормално г-жа Дивизиева, с повдигнато обвинение, да бъде началник на кабинета на министър-председателя, а г-н Станишев да твърди, че тя е „комплимент за правителството”?

Сред отправените към БСП въпроси са:
- Кой не позволява да се реализират в България ключови приоритети от Манифеста на ПЕС като облагане с данък на финансовите операции на банките, ограничаването на офшорните компании, равноправието между мъже и жени?

- Какви са критериите за морал при ползването от страна на член на семейството на лидера на БСП на публични средства – български или европейски и при назначаване на бизнес партньори на важни правителствени постове?

От ДПС АБВ очакват да разберат има ли качествата Делян Пеевски, за да бъде добър евродепутат, ако в българския парламент той е отсъствал над 80% от заседанията и след като името му предизвика най-масовите протести в България през последните години?

От движението настояват да получат отговор дали наистина ДПС е малкият коалиционен партньор с голямата власт и каква отговорност носи партията за управлението, готова ли е да очертае границите на своите правомощия и отговорности?

Към „България без цензура” АБВ се обръщат със следните въпроси:

- Защо политическите симпатии на Николай Бареков през последните години следват тези на

г-н Пеевски и неговите медии?

- Какъв е произходът на средствата за обширното ефирно време и медийно пространство, оценявани на десетки хиляди лева на ден в различните електронни и печатни медии?

Алтернатива за Българско Възраждане се интересува готов ли е Бойко Борисов да поеме публично отговорност за масовото обедняване; как ще отговори на твърденията относно злоупотреба с прокурорски и данъчни проверки?

Заявяваме готовност да отговорим на всеки въпрос, зададен на нас, по възможност – в публичен дебат, подчертават в заключение от АБВ.