Самоубийство или стар дълг причина за изчезването на фалирал бизнесмен от Бургас

54-годишният мъж е в неизвестност от 7 май

Мистериозно изчезналият безработен бургазлия Петър Стефанов може да се крие заради стари дългове или да се е самоубил от отчаяние. Това са две от основните версии, по които работи полицията.

54-годишният мъж е в неизвестност от 7 май. Последно съпругата му се чула с него в сряда около 16 ч., когато й казал, че не се чуства добре. После мобилният му телефон бил изключен и оттогава следите му се губят. Същия ден Стефанов трябвало да заверява важни документи.

В полицията работят по няколко версии за мистериозното изчезване. Едната е самоубийство заради отчаяние от безработицата, но тя е по-малко вероятната, тъй като на 9 май трябвало да почва нова работа. Освен това излязъл от дома си с автомобила си "Нисан Примера", а от него няма и следа. Заедно със снимката на Петър Стефанов за издирване е обявена и колата. Другата версия на разследващите е неуредени стари сметки в петролния бизнес. Стоянов въртял преди време бизнес с горива, става ясно от търговския регистър, където името му фигурира в три фирми, занимащи се с търговия с петролни продукти. Това са "Ивпетроил" ООД, "Д и П" и семейната "Алпест", която е прехвърлил на жена си Събина.

Според запознати миналата година срещу едната фирма "Ивпетроил", в която Стефанов е съдружник с ротарианеца Иван Мавродиев, било заведено дело в съда за неплатено гориво, което Стефанов е продал. Той го загубил и по него окръжните магистрати постановили да заплати сумата от 21 500 лв., но няма данни дали и пред кого се е издължил. До вчера в семейството му не е било получавано искане за откуп.

Запознати твърдят, че преди да се оттегли от бизнеса с горива, бургазлията е държал няколко бензиностанции в региона, като една от тях е на яхтеното пристанище в Несебър. Освен търговия с бензин и дизел навремето се занимавал и с продажбата на преносими модули за бензин и дизел, пише "24 часа". Според личния му профил във фейсбук Стефанов работил за БСП, както сам написал, но от местната централа твърдят, че нищо не им говори това име. Последното му влизане в социалната мрежа било в самия ден на мистериозното изчезване.