Сватби под водата започват от юни в Приморско

Туризъм

17-05-2014, 10:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Закриват единствената подводна лаборатория в света

Най-добрите места за дайвинг вече ще се ползват и от младоженци

В Приморско от това лято сватбите ще бъдат под водата в най-хубавите места за дайвинг в района на курортната община, научи BurgasUtre. Още вв началото на юни се очаква да се състои първият ритуал по подводно бракосъчетание, което гостите на двойката ще могат да наблюдават само на метри разстояние от скалите.

Интересната идея е на проектантът Ирена Бадалова, която преди време е дала и идеята в община Приморско за подводен параклис в залива.

Черноморската община е едно от местата, където още от май до началото на месец октомври родни гмуркачи и чужденци се наслаждават на дайвинга. Сега интересът към новата услуга е именно от пристрастени към този спорт двойки.

"Идеята е освен гмуркане под вода любителите на екстремни занимания да могат да кръщават децата си в тази зона. Вече има запитвания и мисля, че още в началото на юни ще можем официално да се похвалим с първите подводни сватби", споделя авторът на идеята.

Най-голям интерес към подводните спортове в Приморско от години имат освен българите, руснаци, румънци, унгарци, чехи и сърби.