Борисов: Убеден съм, че ще се опитат да вкарат и ГЕРБ в някоя мръсна игра

Лидерът на партията заяви категорично, че не би толерирал никой, който е замесен в скандал като този в Бобов дол

Разпоредил съм на хората от предизборния щаб да внимават, за да не вкарат и ГЕРБ в някоя мръсна игра. Това заяви в Хасково лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов по повод скандала с купуването на гласове в Бобов дол. Той беше категоричен, че няма да толерира замесване в подобни действия.

"Неслучайно навсякъде казваме, че купуването и продаването на гласове е престъпление", подчерта Борисов.

"Разпоредил съм на щаба да предупреди, не че не знаят, не че биха се подвели да го правят, но понеже съм убеден, че тези ще се опитат да направят провокации, да вкарат и ГЕРБ в някоя мръсна игра. Казал съм им да ходят със зашити джобове", каза той и добави, че ако дори само чуе слух, че някой от партията е замесен в подобни действия, този човек ще бъде отстранен от нея.

Борисов отново заяви, че аплодира решението на прокуратурата да се самосезира по случая в Бобов дол, вместо името на партията, замесена в предизборния скандал, да бъде пазено в тайна до изборния ден. "Това ми се видя доста в ущърб на журналистиката - да кажеш, че името на партията, която се подготвя в неделя за европейския вот и купува гласове (заснето е с камера); че тогава ще кажеш името на партията, ми се видя услуга, която не би трябвало да се прави от никоя медия", подчерта лидерът на ГЕРБ.